Få en ursnygg look! Hur vårdar man ögonfransar och ögonhud?

Sårbar och känslig, snabbt åldrande, avslöjar din dåliga sömn, vi ignorerar att ta hand om den. Vad snackar jag om? Huden runt ögonen (och ögonfransarna) – elementen i ditt ansikte som kräver mest omsorg av allt. Undvara några minuter varje dag och förvandla ditt utseende helt.

1. Skaffa ett kvalitetsmascara

Det är inte så lätt som det låter. Visste du att mascara inte har någonting alls att göra med ögonfransvård? De innehåller ingredienser som gör att fransarna blir torra och faller av, och mascara saknar ofta vårdande substanser. Ännu värre är att när man avlägsnar mascara måste man gnida på huden.

Ett bra mascara handlar inte bara om en snygg sminkprodukt. Det bästa mascarat bör ha en vårdande effekt på ögonfransarna och vara smidigt att ta bort. Tack vare detta håller du ögonhuden smidig och fri från oönskade rynkor.

2. Avlägsna sminkprodukter med en mild produkt med hög kvalitet

Micellärt vatten eller en sminkborttagare med bi-phase är ett viktigt element i din hudvård. Den bör suga åt sig smink och samtdiigt vårda huden runt ögonen. Därför bör du leta efter milda sminkborttagningsprodukter med kvalitetsingredienser som avlägsnar smink utan att irritera huden, samtidigt som de vårdar och ger näring åt huden. De bästa ingredienserna i dessa produkter är blåklintextrakt, aloevera, ringblomma, ögontröst, hyaluronsyra, naturliga skönhetsoljor (fungerar som briljanta sminkborttagare med ytterligare anti-aging effekt).

3. Investera i ett ögonfransserum

Snygga fransar på några veckor? Detta brukade vara omöjligt. Tack vare ett högkvalitativt serum kan du nu ge näring åt och stärka ögonfransarna och öka utväxt och färg för supersnygga ögonfransar. Många kvinnor menar att ett ögonfransserum fixar problem med tunna, korta fransar vilket få dem att känna sig mycket bättre med sina utseenden.

4. Rengör ditt mascaraverktyg

En mascaraborste är ett av de viktigaste verktygen i din dagliga sminkrutin! Om lager av produktrester stannar på borsten och du fortsätter att använda den kommer din smink med all säkerhet misslyckas. För att undvika dessa oönskade effekter borde du rengöra den åtminstone en gång per månad. Kom ihåg att en ren stav innebär lägre risk för ögoninfektion (bakterier elimineras). Om du vill hjälpa dina fransar och din hud att hålla sig friska, se till att dina sminkverktyg alltid är rena.

5. Kolla din ögonskugga för vårdande ingredienser

Uppenbarligen vill vi spara pengar och väljer därför budgetprodukter. Men innan du köper en ny palett ögonskugga, läs recensioner och ingredienslistan. Det kanske visar sig att användare klagar över allergiska reaktioner och irritationer. Helst ska din ögonskugga innehålla vårdande ingredienser som naturliga oljor eller växtextrakt.

6. Testa ögonskugga med mineral

Om du är “överkänslig” eller vill att din smink vårdar huden – prova ögonskuggor med mineral. Deras kvalitet är ofta högre än traditionella ögonskuggor. De är säkra, snälla mot huden, blandas bra och har en vårdande effekt. Med lite övning blir du en mästare på mineralsmink!

7. Skydda huden runt ögonen

Detta område är väldigt delikat och exponeras mest mot negativa yttre omständigheter. Skydda huden runt ögonen med en bra återfuktare rik på UV-filter (vegetabiliska oljor är exempelvis naturliga solskydd). Använd ren olja eller en vårdande kräm under ögonen innan du lägger dig.

8. Bär solglasögon

Solglasögon med bra kvalitet innehåller skyddande filter som skyddar ögonen mot solstrålning. Du kisar inte heller lika mycket när du har solglasögon, vilket räddar dig från uttryckslinjer.

9. Använd kylande ögonmask

En kylande ögonmask är fantastisk för ögonhuden. Prova en bomullsrondell som blötlagts i kallt vatten eller en metallsked som du har i kylen några minuter. Om du vill ha en ytterligare vårdande effekt, lägg gurkskivor eller en bomullsrondell som blötlagts i örtte (kamomill/grönt/vitt te) på ögonlocken.

10. Välj naturliga oljor och använd dem till ögonmask eller som serum

Som tidigare nämnt är oljor fantastiskt för ögonvård. Använd dem gärna på ögonbrynen också – ricinolja fungerar bäst och får dem att väga och förbättrar deras färg. Naturliga oljor är rika källor på vitaminer, mineraler, flavonoider, växtsteroler och fettsyror. Dessutom är oljor naturliga solskydd. Om du vill kan du blanda dem med din favoritögonkräm för att berika dem med extraingredienser och intensifiera effekten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *