Ögonfransar faller av och växer inte! Vad kan man göra för att förbättra dem?

Vad kan man göra när ögonbrynen försämras? Om du tappar 2-3 fransar per dag är detta helt normalt och du behöver inte oroa dig – det är helt enkelt dags för fransarna att falla av och ersättas av nya. Men om du tappar fler än detta kanske du lider av någon form av sjukdom eller helt enkelt struntar i att vårda dem dagligen. Vi delar med oss av våra bästa tips och behandlingar mot håravfall från  ögonfransar. Det finns faktiskt lösningar!

Hur undviker man att tappa fransar?

1. Ögonfranssmink: kom ihåg att hålla mascarastaven ren!

Detta är en liten detalj som visar sig vara viktig! Detta påverkar dina ögonfransars skick. Mascararester på borsten förstör din smink och försämrar fransarnas utseende samt deras tillstånd – detta för att du överför bakterier till håret. Alla gifter, bakterier och mikrober triggar håravfall från ögonfransarna. Därför är rengöring av mascaraborsten en av de viktigaste sakerna för att hålla fransarna friska.

2. Ögonfransvård: använd ögonfransserum!

Ett ögonfransserum för hårtillväxt är fortfarande den enda fullt effektiva produkten för ögonfransar. Denna typ av produkt är tillverkat för att uppfylla ögonfransarna behov och stärka dem från rötterna till topparna. Serumet göra fransarna dubbelt så långa och fylliga. Läs recensioner och omdömen för att välja det bästa ögonfransserumet för dig. Detta är den enklaste och för närvarande mest effektiva boostern för ögonfransar.

3. Håravfall från ögonfransar: fungerar tillskott?

Om du saknar vitaminer i din diet kommer fransarna ta skada så småningom. Du kan stärka dem inifrån genom att ändra dina matvanor eller åtminstone ta tillskott av vitaminer och mineraler. Visste du att te på nässlor eller fräken har fördelar både för hår och ögonfransar? En kopp om dagen räcker för att märka skillnad efter ungefär fyra veckor.

4. Sminktips för Fransarna: försök att hitta ett näringsgivande mascara

Det finns massor av mascaror i butikerna och ibland kan vi känna oss överväldigade. Alla utlovar vackra och fylliga fransar, men du bör gå efter en som inte bara förbättrar utseendet utan också förbättrar fransarnas skick med hjälp av kraftfulla naturliga växtbaserade ämnen i receptet. Välj helst en mascara med naturliga oljor, extrakt från vete- eller sojabönor och pantenol. Den här typen av mascara har en förskönande effekt, stärker fransarna och förebygger samtidigt skador.

Tappar du ögonfransar? Detta måste du läsa!

Om dina ögonfransar faller av trots att du vårdar dem varje dag, ta det på allvar. Kontakta en läkare för att upptäcka orsaken. Exempel inkluderar medicinering, hormonell obalans eller hårsäckskvalster (parasit).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *