Ögonbrynsserum eller ögonbrynsolja: Vad är mest effektivt?

Tjocka och fylliga ögonbryn är många tjejers dröm. Vad ska vi göra om permanent smink inte är något för oss, men vi vill ha vackra ögonbryn? Det finns två alternativ att överväga: antingen ett ögonbrynsserum eller en naturlig olja. Ta reda på vilken som är bäst!

Moder Natur har inte gett oss alla lättstylade och tjocka ögonbryn. Tyvärr kämpar många med att få till snygga ögonbryn genom att förstärka, öka tjockleken och förbereda dem för sminkning.

Metoder för snygga ögonbryn

Som tur är finns det några metoder som framhäver ögonbrynens naturliga skönhet. Det är helt upp till oss – främst våra förväntningar – vilken lösning vi väljer.

Du kan ta en genväg och bestämma dig för att permanenta ögonbrynen – detta är dock ett ganska dyrt alternativ och begränsar oss när det gäller framtida förändringar. Permanenta ögonbryn är som tatueringar och när det är gjort måste vi dras med resultaten i några år.

En mycket billigare metod som låter oss stärka och framhäva ögonbrynens dolda skönhet är ett ögonbrynsserum. En högkvalitativ produkt som främjar utväxt och förbättrar tjockleken på ögonbrynen som både förskönar brynen och förhindrar förtunning genom att förstärka håret från insidan.

Ett annat populärt val är ögonbrynsoljor. Effekten av dessa substanser jämförs ofta med det man kan uppnå med ögonbrynsserum. Naturliga oljor kan ju faktiskt också ge näring, förstärka och förtjocka ögonbrynen.

Därmed uppstår följande fråga: vilken metod för att få snygga ögonbryn är bäst?

Ögonbrynsserum – för den krävande

De som föredrar ögonfransserum menar att det inte finns något bättre sätt att stärka ögonbrynen, öka utväxten och förbättra dess tjocklek på än ett bra ögonbrynsserum. Men vad innebär egentligen bra? Kort sagt är ett bra ögonbrynsserum ett kosmetiskt preparat som erbjuder ingredienser av högsta kvalitet och som används i hög koncentration. Produkten är också säkra för våra kroppar. Endast ett välkomponerat ögonbrynsserum fungerar effektivt och snabbt.

Den största fördelen med ögonbrynsserum är deras effekt och hur de påverkar brynen. Ögonbrynsserum ger de första effekterna inom bara 2-3 veckor och själva effekterna syns tydligt. Det finns inget som framhäver ögonbrynens naturliga skönhet bättre än ett bra ögonbrynsserum som används regelbundet:

  • behandlar förtunning av ögonbrynen genom att förstärka folliklarna
  • ger näring och förbättrar fuktnivåerna i ögonbrynen
  • gör brynen fylligare dag för dag
  • intensifierar färgen och ökar brynens lyster
  • ger ögonbrynshåren motståndskraft

Ögonbrynsolja – för den sparsamma

Å andra sidan kan de som vill förbättra sina ögonbryn – men som av olika skäl inte vill ta hjälp av en specialist – välja ett alternativ till ögonbrynsserum, nämligen naturlig vegetabilisk olja. Oljorna kan appliceras på ögonbrynen i samma syfte som de används på hår.

Några av de bästa ögonbrynsoljorna:

  • ricinolja (bäst betyg)
  • arganolja (universell)
  • rosmarinolja (stimulerande)

En väl utvald olja som uppfyller ögonbrynens behov ger inte bara ögonbrynen nödvändig näring och förhindrar uttorkning, utan stärker även folliklarna, förbättrar tillväxten, förhindrar förtunning. Resultatet är ett fylligt utseende på ögonbrynen. Är naturliga oljor en idiotsäker lösning?

Detta alternativ är definitivt billigare men helt enkelt mindre effektiv och svagare – naturliga oljor ersätter aldrig ett bra ögonbrynsserum, därför är det bättre att bara använda naturliga oljor när våra ögonbryn inte är allvarligt skadade och när du inte förväntar dig snabba och djupare effekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *