Hur Vet Man om en Skönhetsprodukt Blivit Dålig?

En produkts hållbarhet bestäms av tillverkaren. Har din produkt blivit dålig före utgångsdatumet trots att du förvarat den rätt? Bekymra dig inte. Vi känner till det här scenariot. Ibland blir kosmetika dålig av okänd anledning. Det viktigaste är att du slutar använda den eftersom den inte längre är säker. Läs vidare och lär dig att känna igen en produkt som inte längre är lämplig att använda även om den inte har gått ut ännu.

Signaler som talar för att en produkt blivit dålig

Det finns ett par universella signaler som indikerar att en produkt inte längre är bra att använda. Här kommer de:

  • förändring av lukt
  • förändring av färgen
  • förändring av konsistens
  • produkten separeras

Hur vet du om din skönhetsprodukt har gått av?

Du bör känna till hur man ser om en viss kosmetika har blivit dålig. Parfym är baserad på alkohol och det är därför den vanligtvis inte blir dålig, men andra skönhetsprodukter blir oftare dåliga. Dessutom är naturkosmetika trendigt nu, men förutom alla fördelar har de en stor brist: kortare hållbarhet. Om du köper något bara för att testa det eller om du vet att du bara kommer att använda det ibland (t.ex. rött läppstift), försök att välja en mindre förpackning för att undvika att slösa och behöva slänga produkten innan den tar slut.

Ledtrådar som visar att du ska slänga en kosmetika

Olika produkter ger specifika tecken på att de börjar bli dåliga.

  • nagellack blir tjockare eller till och med hårdnar, plus att lukten blir mer intensiv.
  • läppstift blir torrt, flagnar, det kan irritera läpparna och blir svårare att applicera.
  • mascara – klumpar ihop sig och klibbar ihop fransarna, blir svår att applicera och kan irritera ögonen. Mascara bör bytas ut ofta, redan var tredje månad.
  • ansiktskräm – doft och konsistens förändras, den skär sig, man kan känna en brännande känsla efter användning; ansiktskrämer baserade på naturliga ingredienser bör förvaras i kylskåp för att hålla längre.
  • schampo och balsam – ändrar färg och separeras.
  • parfym – lukten blir svagare.

Ytterligare användbara tips

Vi borde köpa produkter från pålitliga märken och förvara dem under lämpliga förhållanden för att hålla dem fräscha längre: helst på i ett mörkt och torrt utrymme. Om du upptäcker någon av signalerna måste du göra dig av med produkten omedelbart. Att använda kosmetika som har blivit dålig är farligt både för din skönhet och din hälsa. Så släng dem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *