Hur tar man hand om sina händer och naglar? Rätt vård i hemmet och i en salong

Huden på handen har få talgkörtlar och ett tunt lager av fettvävnad, vilket är anledningen till att det, under påverkan av yttre faktorer, snabbt förlorar den skyddande lipiden. Som en följd blir din hud torr, spräcklig och röd, och dina naglar är tråkiga. Hur tar man hand om sina händer och naglar? Hur blir man av med mörka fläckar hemma och i en salong? Se nedan hur du gör det ordentligt.

Hur tar man hand om sina händer?

Även om vi kan använda professionell hjälp, borde vi kunna göra de grundläggande behandlingarna hemma.

Handvård hemma

För att förhindra att huden torkar ut, använd en fuktkräm efter varje handtvätt, vilket kommer att bygga om dess hydro-lipidskikt. Det bästa valet kommer att vara en kräm berikad med fuktgivande, skyddande och lugnande ämnen, såsom petrolatum, glycerin, aloe, allantoin och silikoner. Efter några dagars systematiska behandlingar blir händerna mjuka och smidiga.

Om det är svårt för dig att applicera krämen regelbundet och huden är torr och tunn, kan du försöka regenerera dina händer. På kvällen masserar du ett tjockt lager av närande handkräm, serum eller mask i dina händer. Var och en av dem innehåller en stor dos av vitaminer samt fuktgivande och regenererande ämnen. Lägg sedan på bomullshandskar och gå och lägg dig. En sådan komprimering gör att kosmetiska ingredienser tränger djupare in i huden.

En lika bra behandling är ett snabbt fuktgivande bad. Värm olivoljan i en skål och doppa händerna i den. Efter några minuter, torka huden med en pappershandduk.

Handvård i en salong

Om du bestämt dig för att använda hjälp av proffs, är det bra att välja Manicure Spa med paraffin. Det regenererar naglar och torr hud. Det börjar precis som en klassisk manikyr med att fylla naglarna, klippa naglarna och polera naglarna. Då är det dags för en sockerskrubb, som inte bara rensar huden utan också mjukar och ger näring till den tack vare plantoljor. Därefter avlägsnas överskottet av socker och personalen masserar den närande oljan i naglarna och smöret berikas med fuktgivande och regenererande ämnen i huden. Sådana händer ska doppas in i det smälta vaxet tre gånger för att erhålla ett tjockt skikt. Därefter förpackas de tätt i plastpåsar. Ta bort dem från dina händer efter 15 minuter. Efter en sådan behandling är huden mjuk, fuktad och naglarna ser friska ut.

Hur tar man hand om sina naglar?

Dåligt skick av naglar är en följd av kontakt med tvättmedel, som torkar nagelplattan. När naglarna är alltför torkade blir de sköra och tenderar att splittras. Om dessutom mörka fläckar och missfärgningar börjar dyka upp på dem betyder det att vår kropp vill berätta något för oss och det är inte bra nyheter. I denna situation är det bra att träffa hudläkaren som ska ordinera en dos av vitaminer och mineraler.

Mörka fläckar på händerna

Här får man klandra solen. Dess strålar stimulerar melanocyter, eller celler för att producera melanin, brunt hudpigment. Som ett resultat av lång solexponering, där melanocyterna ackumuleras bildar de de mörka fläckarna.

Missfärgade hudfläckar och mörka fläckar – hur blir du av med dem hemma?

För att bli av med missfärgningar själv eller, åtminstone för att lätta dem, borde vi få kosmetika som ljusar upp fläckar. Urvalet är stort: ​​vissa av dem ökar epidermisens exfoliering, medan andra hämmar pigmenteringsprocessen och därmed förhindrar ny missfärgning. Sådana produkter innehåller vanligen hydrokinon, arbutin, vitamin A eller C och fruktsyror eller kojic-, lipo-, azaleo- eller fytosyror i en måttlig koncentration.

Börja med handskrubben för att ta bort döda hudceller och utjämna hudtonen. Ett sådant förfarande bör upprepas var 4-5 dag, eftersom det underlättar absorptionen av ämnen. Om vi ​​måste bli av med bara små fläckar ska vi välja en kräm med en speciell applikator som möjliggör exakt applicering. Å andra sidan, om ditt mål är att jämnt ljusa händerna på huden, använd en vitgörande kräm som en vanlig handkräm. Sådana kosmetika sensibiliserar vanligen huden mot solen, så använd dem före läggdags. Under dagen ska du skydda din hud med en kräm med högt UV-filter, minst SPF 30, för att förhindra att nya fläckar dyker upp.

Missfärgade hudfläckar och mörka fläckar – hur blir du av med dem i en salong?

En professionell behandling börjar med grov saltskrubb, vilket underlättar absorptionen av aktiva ingredienser. Därefter masserar kosmetologen ett depigmentationsserum i händerna och applicerar sedan en vitare algmask med mulberry-extraktet och arbutina. Efter 15 minuter avlägsnas masken från händerna. I slutet används en handkräm för att göra en trevlig handmassage. Resultatet är mjukare och lättare hud, men en rad behandlingar behövs för att minska problemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *