Japansk manikyr – en steg-för-steg guide

Många kvinnor upplever problemet med spruckna och spröda naglar. De japanska kvinnorna hittade botemedel redan för fyra hundra år sedan. Vad är japansk manikyr och hur gör man det? Vilka är effekterna av behandlingen? Är det bättre att göra det hemma eller i en salong?

Vad är Japansk manikyr?

Japansk manikyr har använts av japanska kvinnor i fyra hundra år. Det ger naglarna näring och även extremt glänsande. Metoden utvecklades av det japanska företaget P.Shine, därmed andra namnet på japansk manikyr (“manicure p. Shine”).

Japansk manikyr handlar om att gnugga en speciell pasta med vitaminer och mineraler i en naturlig nagelplatta och applicera ett lager av pulver på den. Pastan har en karakteristisk grön färg och innehåller ämnen som ger näring och förstärkning av naglarna, vilket ger dem en unik rosa pärlglans. Det är tack vare vitaminerna A och E, kiseldioxid från Japans hav, bipollen och keratin.

Innan vi applicerar pastan ska vi polera det översta lagret på varje nagel. På detta sätt kommer pastan att komma in i spikplattans djupa lager. För att hålla den där, massera en liten del av det speciella pulvret i naglarna.

Hela hemligheten ligger i lämplig gnidning av pasta och pulver: i samma riktning och med användning av hjorthudbuffertar; grön används för att gnugga pastan och rosa för att gnugga pulvret. Under behandlingen används inga metallfilar och naglarna skärs inte.

Japansk manikyr – steg för steg

För att tillämpa en japansk manikyr hemma behöver du:

  • dubbelsidig fil som används för att förkorta och polera naglarna före behandlingen,
  • Plastspatel som används för applicering av P.Shine-pasta och pulver samt för avlägsnande av naglarna,
  • pastan ska gnidas in i nagelplattan med användning av den gröna bufferten med de energiska rörelserna,
  • pulvret bör appliceras med användning av den rosa bufferten med energiska rörelser. Tack vare detta kan ämnena i pastan fritt tränga in i nagelplattan.

Behandlingen tar cirka 40 minuter och bör upprepas var tredje vecka.

Japansk manikyr – effekter

Japansk manikyr är en metod som ger näring och stärker naturliga naglar och ger dem en hälsosam rosa pärlglans. Detta beror på ingredienserna i den naturliga pastan: A- och E-vitamin, keratin, bi pollen och kiseldioxid från Japanska havet. Japansk manikyr rekommenderas speciellt för bräckliga, spröda och splittrade naglar.

Effekten av behandlingen är synlig omedelbart efter proceduren. För att det ska vara kvar bör det upprepas 3-4 gånger inom ett intervall på 3 veckor.

Japansk manikyr – hemma eller i salong?

Japansk manikyr är en mycket populär behandling i skönhetssalonger. Men du kan lika gärna köpa en uppsättning för att göra det själv. Se bara till att du väljer en kvalitativ och originalprodukt. Användningen av plastbuffertar, i stället för naturliga, kan leda till dåliga resultat.

Japansk manikyr och hybrid manikyr

Snart efter att ha gjort den japanska manikyren borde du inte göra en hybrid manikyr. Det beror på att nagelplattan är då för fet. Det är bäst att vänta ungefär två dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *