Biverkningar för friska naglar: en steg-för-steg guide

Vad är viktigast: vackra eller friska naglar? Utesluter den ena den andra? Vackra naglar behöver inte vara långa eller målade i olika färger. Nu finns det en växande tendens att ta hand om naglar istället för att dekorera dem. Sauté naglar är mindre lysande men har en naturlig, hälsosam glans. Tyvärr är det inte tillräckligt att sluta måla dina naglar för att uppnå det. Naturvård kräver fler behandlingar än applicering av två lager av nagellack, men regelbundenhet kommer att ge överraskande resultat strax efter en vecka. Hur gör vi våra naglar friska och vackra? Hur gör man en manikyr ordentligt och vad är japansk manikyr? Är en närande nagelfixning effektiv? Om så är fallet, hur förbereder man det?

Hur tar man hand om sina naglar?

Varje nagellack, vare sig det är hybrid, gel eller akryl, torkar nagelplattan och blockerar luftens tillträde. Som ett resultat blir naglarna spröda och börjar splittras. Om du målar dem regelbundet utan att ge dem tid att regenerera, försvagar du deras tillstånd. Av den anledningen ge det första steget till friska naglar regelbundna raster från nagellack (i minst 2-3 veckor).

Vi försvagar ofta våra naglar, till exempel när vi exponerar dem för frekvent kontakt med tvättmedel och inte bär skyddshandskar. Innan vi gör något hushållsarbete, tvättar eller dammar, måste vi skydda våra händer och naglar.

Glöm inte en hälsosam kost. I din meny, åtminstone för tiden för spikregenerering, bör det finnas produkter rik på zink, koppar och kisel, det vill säga nötter, pumpa och solrosfrön.

Vackra naglar – steg för steg

Vad ska du göra för att dina naglar ska bli snygga? Det första steget kommer att bli en manikyr, och nästa en närande nagelfixning, vilket kommer att fukta huden och stärka nagelplattan.

Manikyr

 1. Ta bort det gamla lagret av nagellack med hjälp av en nagellacksborttagare utan aceton. Tvätta sedan dina händer med en mild tvål.
 2. Använd en pappers- eller glasfil för att forma dina naglar. Gör det bara i en riktning.
 3. Applicera sköljmedlet eller dra dina händer i vatten med olivolja i några minuter.
 4. Torka dina händer och tryck försiktigt på naglarna med orange pinnen.
 5. Ta bort överskott av nagelskinnet med hjälp av nagelknipsarn. Var försiktig så att du inte skär den för djup eftersom det kan skada nagelmatrisen.

Näringsgivande nagelglötläggning

 1. Värm ett halft glas olivolja.
 2. Lägg till vitaminerna A + E från kapslarna, det kan köpas i ett apotek.
 3. Doppa naglarna i varm olivolja och håll i minst 10 minuter.
 4. Torka händerna med en pappershandduk. Det är bäst om du inte tvättar händerna utan istället massera oljan i huden.

Hur gör man naglarna vackra?

Varje behandling måste göras regelbundet om du vill behålla resultaten så länge som möjligt. Av denna anledning bör manikyr och närande nagelblötläggningar göras systematiskt, helst en gång i veckan. Det är dessutom bra att fukta nagelplattan med oljor och serum. Massera produkten i din hud och naglar, i synnerhet matrisen.

Du kan använda:

 • ricinolja som förhindrar nagelsplittring och sprödhet. Det ska användas två gånger om dagen – på morgonen och på kvällen;
 • arganolja med anti-aging och intensiva fuktighetsgivande egenskaper. Du kan lägga några droppar citronsaft till det och applicera på naglarna och hela händerna;
 • flera vitaminer närande serum – tillgänglig på apotek. De innehåller ett komplex av vitaminer och stärkande ingredienser som ceramider, keratin, kalcium eller fettsyror. Regelbunden användning förhindrar från spikskivning och brittling. Välj de med pensel så att du kan massera serumet i dina naglar och huden;
 • serum i form av klart nagellack – de innehåller många värdefulla ingredienser men kan bara avlägsnas med nagellacksborttagare. Använd endast dessa efter 2-3 veckor från början av regenereringsprocessen. De bör appliceras varje dag i 3 på varandra följande dagar och avlägsnas med en icke-aceton nagellacksborttagare. Sedan, efter en tvådagars paus, kan appliceringen upprepas.

Å andra sidan bör du undvika serum som innehåller formaldehyd. Även om de kan stärka dina naglar, kommer de också att bli torra och smittade. Dessutom försvårar formaldehyd försämringen av krymporna.

Japansk manikyr

Japansk manikyr ger näring till torra och splittrade naglar. Behandlingen innebär att man masserar en speciell fuktpasta i nagelplattan. Pastan innehåller vitaminerna A, E och H, provitamin B5, keratin, bi pollen och kiseldioxid från det japanska havet. Denna behandling gör naglarna vackra och glänsande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *