Lösning för splittrade och spröda naglar

Varje dag utsätts våra naglar för skador. Rengöringsmedel, kosmetika och hårda föremål är bara några av de faktorer som skadar deras tillstånd. Det osystematiska och felaktigt gjorda manikyret samt den naturliga tendensen att bryta naglarna hjälper inte heller. Kontrollera vilka symptom, orsaker och botemedel som finns för splittrade och spröda naglar.

Symtom

Sköra naglar tenderar att krossas. De splittras ofta i ändarna och missfärgas. Dessutom utvecklas nagelåsar och kanterna bryts och splittras. Inte bara svaga naglar kan krossas, problemet med sköra naglar påverkar även personer med starka nagelplattor. Men i detta fall bryts naglarna på kanterna så det är lättare att bota.

Orsaker

Splittrade och spröda naglar kan vara genetiska. Om det är sant i ditt fall måste du vara mycket engagerad i kampen för vackra naglar. En hälsosam kost, ordentlig vård, inklusive nagelserum som används regelbundet, kan förbättra dina naglars skick.

Kampen med splittrade och sköra naglar är lättare att vinna för människor vars naglar är naturligt svåra och deras tillstånd förvärras en gång ibland. I en sådan situation räcker det att inkludera vissa produkter i menyn och avstå från att använda tvättmedel som nagellack och nagellackfjernare.

De främsta orsakerna till splittrade och spröda naglar är:

  • en diet låg på zink, järn, kisel och B-vitaminer,
  • ingen vana av att fukta händerna och naglarna (speciellt när det gäller fukt, frost och torr luft)
  • frekventa temperaturfluktuationer
  • lång blötläggning av naglar i vatten,
  • användning av nagellacksborttagare med aceton,
  • utför hushållsarbete utan skyddshandskar,
  • felaktig arkivering
  • frekvent kontakt med tvättmedel och kemikalier.

Botemedel

Riktig diet

Om din nagels skick ligger i fel diet bör din nya meny innehålla produkter rik på vitaminerna A, B1, B2, B3, B9, E och mangan, magnesium, zink, järn och fosfor. Du bör lägga till solrosfrön och pumpafrön till maten eller använda som ett separat mellanmål. Det är värt att tänka på att zink och järn förbättrar villkoret för inte bara naglar utan även hud och hår.

Vallmofrö, sesamfrön, torkade frukter, särskilt osulfat och kakao, som är en källa till magnesium och järn, kommer också att rekommenderas. B-vitaminerna finns i spannmål, ägg och baljväxter. Välj dessutom magert kött eller fet fisk och drick minst två liter vatten om dagen. Detta är viktigt eftersom dina naglar kan gå av på grund av torrhet. En sådan dos av vitaminer bör förbättra ditt tillstånd efter bara en månad.

Korrekt vård

Vissa kvinnor genomgår regelbundna manikyrbehandlingar för att hålla naglarna i gott skick. Det finns inget behov av att besöka en salong om du följer några enkla regler. Först och främst, lägg dina naglar från din nagels sida till mitten i en enda riktning. För det andra, använd ett glas eller en keramisk fil. Var vän med ditt nagelserum (använd det flera gånger i veckan). Försök att inte ha naglarna i vatten för länge eftersom det försvagar nagelplattan.

Korrekt diet och ordentlig vård måste gå hand i hand; medan den första fuktar dina naglar inifrån, kommer kosmetika att fungera från utsidan. Speciellt rekommenderas är fuktgivande oljor och krämer i små rör, som du kan ta vart du än går.

Skyddshandskar

När temperaturen är låg, sätt på varma handskar som skyddar dina naglar från de skadliga effekterna av vädret. Vid rengöring och tvättning, använd handskar av latex eller annat material som skyddar dina naglar från tvättmedel. Om du arbetar med kemikalier och kaustiska ämnen dagligen, gör detsamma.

Splittrade och spröda naglar – vilka sjukdomar indikerar de?

Om du äter ordentligt och tar hand om dina naglar, och ändå är de fortfarande splittrade och spröda, kan det indikera en viss sjukdom. Naglarnas dåliga tillstånd kan vara ett symptom på malabsorption eller hormonella störningar, psoriasis, atopisk dermatit, diabetes och mykos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *