Gör det själv – naturligt, flytande rouge

Generellt sett kan vi hitta rouge i olika konsistens på marknaden. Vi kan köpa denna kosmetika i form av mousse, puder eller vätska. Tyvärr behöver man ofta spendera en ansenlig summa för att hitta ett riktigt bra exemplar. Det finns dock ett annat val: du kan göra eget rouge hemma!

shutterstock_144934936Det är väl känt att naturlig kosmetika fungerar bäst för den mänskliga kroppen, huden, och den allmänna hälsan. Sådana produkter innehåller mycket vitamin och mineralsalt, och mikro- och makroelement. Trots att utgångsdatumet är kort har produkterna den fantastiska egenskapen att de börjar fungera så fort du applicerar produkten på huden. Vad bör sådana produkter bestå av? Det beror faktiskt på hudtypen. Alla ingredienser kan hittas i butiker som säljer mat, i köket, eller i trädgården.

Flytande rouge för oljig hud och kombinationshud

Om du vill ge kinderna en extra rodnad bör du använda rödbetsjuice. Kläm ut den själv eller köp den i butiken. Doften kan berikas med hydrolater från lavendel eller centifoliarosor. Kläm ut juicen från en rödbeta och blanda den med din valda hydrolat, och ställ undan blandningen i flera timmar. Skaka blandningen då och då. Sila sedan vattnet från rödbetan och häll det i en liten burk med mörkt glas. Om du vill ha en mer intensiv färg kan du rosta en rödbeta på ett rivjärn och sedan pressa juicen genom det. Du kan även använda extrakt från aloe istället för en hydrolat.

Flytande rouge för torr hud

Den viktigaste ingrediensen i ett sådant rouge är glycerin, som återfuktar torr hud. Hacka upp rödbetor och täck dem med glycerin, och koka dem i ett vattenbad i cirka 20 minuter. Häll sedan blandningen i en liten burk. Du kan också lägga till extrakt från aloe eller rosolja. Essentiella oljor kommer generellt sett att förändra kosmetikans doft.

Flytande rouge – några praktiska tips

Eftersom rouge från rödbetor är en naturlig kosmetika kommer den gå ut relativt snabbt. Du kan känna igen detta ögonblick på färgen. I de flesta fall förvandlas produkten till en ganska mörk orange eller brun nyans. Om du vill att ditt rouge ska ha en mer orange ton kan du lägga till lite gurkmeja.

Ovan nämnda glycerin gör underverk med huden, särskilt på vintern. Det är dessutom ett bra återfuktande medel för torr och känslig hud. När det gäller rouge med aloe eller hydrolater rekommenderas det särskilt till personer som föredrar en lättare konsistens på sina produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *