Håll dig Borta från Skadorna vid Värmestyling: Bästa Värmeskydden [Ranking]

Det verkar osm att värmeskydd börjar bli mer och mer populärt hos de som inte kan föreställa sig en morgon utan plattång eller locktång. Och detta är bra eftersom daglig användning av värmestyling ofta orsakar oåterkallelig skada på håret.

Som tur är finns det några produkter som låter dig skapa fantastiska blowouts utan att orsaka skador på hårstråna. Dessa life-savers är känd som heat protectants (värmeskydd) och termiska skydd. Men vilken är bäst på att hålla håret säkert vid extrema temperaturer? Det lär du dig snart.

Hur fungerar ett värmeskydd?

Dess huvuduppgift är att isolera och därmed skydda håret mot de negativa effekterna som produceras av hårtorken, plattången eller locktången. Är detta problemet verkligen så allvarligt? Styling med värme gör att håret torkar ut snabbt. Detta bidrar till grovt, sprött och kluvet hår. Det är också värt att inse att höga temperaturer har en negativ påverkan på keratinet – själva hårets byggstenar. När nivåerna av keratin sjunker försvinner allt som har med glans och volym att göra från håret. Dessutom slutar håret bli elastiskt och ser ofriskt ut.

Sätt att skydda håret mot skadorna vid värmestyling

För att undvika allt det negativa med värmestyling måste du skapa en skyddande beläggning runt hårstråna varje gång innan du värmestylar håret. Och det finns inget annat sätt att göra detta på än att använda ett värmeskydd. Denna produkt fördelas jämnt över håret och avleder hettan från håret, vilket ger dig friheten att frisera dig hur du vill utan att skada håret. Värmeskydd kan intressant nog också användas för att säkra håret när du solar eller sitter länge i bastu.

Varför är värmeskyddsprayer bäst?

Det finns flera former på värmeskydd, men sprayen verkar vara den mest effektiva. När produkten stängts in i en flaska med en spraypump, är den oerhört enkel att fördela jämnt över håret. Och när produkten är i form av en lätt mist, kan värmeskyddet användas både på vått och torrt hår. Slutligen hjälper denna appliceringsmetod dig att mäta ut precis rätt produktmängd som krävs. Oavsett om du behöver tre eller fyra pumpningar – detta beror på hårlängden – är du alltid säker på att du använt precis så mycket du behöver för att hålla håret återfuktat och friskt.

Vilka värmeskydd är bäst? Kolla in vår topplista och välj rätt produkt till dig själv.

TOPP 5 Värmeskyddsprayer

1. Nanoil Heat Protectant Spray

200 ml | VÅRT TOPPVAL

Denna spray erbjuder ett brett utbud av fördelar för håret till ett rimligt pris. Den återfuktar, ger näring och reparerar håret, tämjer ostyriga hårstrån och gör stylingen enklare till vardags. Förutom detta skyddar den hårstråna mot brännande temperaturer. Och denna effekt beror såklart på receptet som innehåller silkesproteiner som ansvarar för att återuppbygga keratinbanden, vilket gör håret fylligt och lent. En annan ingrediens – polyquaternium-46 – de-frissar håret och gör det mjukare och starkare. Denna ingrediens bildar också den skyddande hinnan på håret som separerar håret från höga temperaturer på upp till hela 230 grader Celsius eller 440 grader Fahrenheit. För att hindra värmeskador sprayar du bara Nanoil Heat Protectant Spray över vått eller torrt hår och låter den göra sin magi – ingen risk för fett eller platt hår.

Produkt-webbplats: www.nanoil.se

2. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray

237 ml

Ännu ett värmeskydd som innehåller naturligt hämtade silkesproteiner. Just därför kan denna produkt fixa håret från insidan och gör det friskare, lenare och mer glänsande. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray rekommenderas vid vardagsstyling och är bra på att motverka de negativa effekterna av höga temperaturer på håret. Utan att äventyra volymen gör denna produkt håret elegant och glänsande, och förlänger frisyrens livstid. Tack vare den praktiska pumpen, applicerar du alltid rätt produktmängd. Men kom ihåg att inte använda för mycket eftersom du då riskerar stripiga hårstrån. De goda nyheterna är att du kan prova att använda denna produkt i stället för en hårspray, ifall du får slut.

3. Balmain Paris Thermal Protection Spray

200 ml

Denna lätta och genomskinliga värmeskyddspray lockar minimalister. Balmain Paris Thermal Protection Spray är främst tillgänglig online och är kraftfull nog att skydda håret mot grader upp till 220 grader Celsius. Den innehåller silkesproteiner och vitamin B5, vilket innebär att den också förväntas göra håret starkare, återfuktat, de-frissat och glänsande. De goda nyheterna är att Balmain lyckats komma på en formula utan parabener och sulfater som luktar gott. Det spelar ingen roll om du sprayar produkten på handdukstorkat hår eller torrt hår – den skyddar alltid håret mot värme och klyvningar. Kom ihåg att kamma håret en gång när du applicerat produkten. Detta förhindrar stripigt hår. Priset är inte lågt men om du har råd finns det en god chans att du gillar detta värmeskydd.

4. Philip B Thermal Protection Spray

60 ml

Eftersom de bästa värmeskydden är lätta, ska vi presentera ännu en produkt som bevisats skydda håret mot de skadliga effekterna av höga temperaturer. Denna produkt består dock av växtbaserade ingredienser såsom mongongo-olja, vitamin E och sötmandelolja. Tillsammans stänger de inne vatten i håret och hindrar kluvna toppar. Philip B Thermal Protection Spray innehåller också L-aminosyrakomplex som står för att återuppbygga sprickor i hårets yttre strukturer. Denna spray är vidare säker för färgat hår och hjälper till att reda ut håret. Det finns två saker som jag bör varna dig för: lukten beskrivs som ganska intensiv och priset är ganska högt, särskilt när man har storleken på flaskan i åtanke.

5. Elseve Dream Long Frizz Killer

100 ml

Elseve Dream Long Frizz Killer marknadsförs för långa och frissiga hårstrån och är en räddning för de som inte lyckas bekämpa ostyriga hårstrån. Med 230-gradigt skydd gör denna produkt att kutikulan blir jämn och ger återfuktat, näringsrikt hår med lyster. Och när håret är lent blir det också resistent mot trassel och klyvning. Vi måste nämna att du kan njuta av alla dessa effekter utan att äventyra hårets volym och fyllighet. Det blir inte heller för fett. Trots att Elseve Dream Long Frizz Killer är en silikon-fri formula, finns det risk att produkten gör håret stripigt, så använd inte alltför mycket av denna produkt. En bra sak är dock att du hittar denna värmeskyddande spray i de flesta butiker.