Hårbehandling med olja – denna metod fungerar bäst!

Hej sötnosar, ni undrar säkert när jag ska besvara de där hundratals frågorna om håroljor. Dagen är här! Ja, detta är dagen du äntligen får lära dig hur man behandalr håret med olja på absolut bäst sätt. Ni skriver ofta till mig och berättar att oljor gör håret fett och att ni inte vet om det beror på era misstag eller oljan själv. Idag ska jag förklara allt och berätta hur man behandlar håret med olja på ett smart sätt 😉 Trevlig läsning!

Oljor för hårbehandling – varför vissa fungerar och andra inte

Det har visat sig att många oljor helt enkelt inte fungerar för ditt hår – det är sant att de kan göra håret tungt eller frissigt och detta beror på att de har partiklar av olika storlek. Oljor kan antingen bestå av stora, mellanstora eller små partiklar (enkelt förklarat). De har olika typer av fettsyror så deras effekt på håret är olika. För att lära dig vilka oljor som matchar ditt hår behöver du veta vilken porositet ditt hår har. Porositetstest finns tillgängligt på internet. Gör dem och ta reda på om ditt hår är:

  • lågporöst (tjockt, tungt)
  • mediumporöst (ganska normalt, men svagt, frissigt, matt, tunt)
  • högporöst (torrt, skadat och sprött)

Det finns flera test för porositet du kan göra, använd bara Google! Jag gjorde mitt test på Nanoils hemsida eftersom jag ser dem som specialister i frågan <3

När du känner till din hårporositet kan du välja rätt olja för ditt hår. Själv har jag mediumporöst hår som är den vanligaste porositetstypen så jag kan använda både jojobaolja och min älskade arganolja. Kokosolja gör mitt hår frissigt medan primroseolja gör mitt hår för tungt, och det är därför porositeten är viktig när man väljer olja. Men om du fortfarande inte får rätt effekt på håret trots att du använder rätt olja, innebär det helt enkelt att du använder fel behandlingsmetod. Dags att förändra det 🙂 Prova metoden som jag själv använt länge nu och som mitt hår verkligen älskar!

Den bästa hårbehandlingen med olja i 5 steg

  1. Tvätta håret, handdukstorka och kamma.
  2. Använd oljan på fuktigt hår – använd EN LITEN MÄNGD OLJA för att täcka hår och hårbotten – det bör räcka med en matsked.
  3. Låt oljan sitta i 15 till 30 minuter max.
  4. Innan du sköljer ut oljan, applicera en hårinpackning eller balsam på alltsamman – efter att du tvättat håret kommer det inte vara fett längre. Det kallas att EMULGERA OLJAN.
  5. Skölj ur allt, tvätta håret med schampo, torka och njut av vackert, lätt, friskt hår med lyster!
    Voila! Så simpelt är det!

Tack vare att jag emulgerar oljan blir mitt hår aldrig tungt, men även utan balsam eller hårinpackning håller sig mitt hår lätt just för att jag använder en väldigt liten mängd olja. Jag använder oljan mest vid rötterna och gnider inte den i hårbottnen och använder sen en kam med breda tänder – på så sätt täcker oljan håret jämnt. Prova själv och berätta hur hårbehandlingen med olja fungerar för er, för mig är det nämligen fantastiskt!