Hur bör man rengöra sina sminkborstar? Desinficerande sprej för sminkapplikatorer.

Du bör rengöra alla sminkaccessoarer minst en gång i månaden: borstar, svampar, ögonfransböjare, applikatorer, och insidan av förpackningarnas korkar. Varför? Jo, när du använder och applicerar kosmetika i ansiktet samlar vi samtidigt upp alla orenheter som samlas i huden, till exempel bakterier, döda hudceller och talg. Dessa orenheter samlas på håren av din applikator, under din foundation eller ögonskugga. Sminkborstar som förvaras på ett olämpligt sätt, till exempel i en öppen låda och inte i en sminkväska, exponeras för damm. När du applicerar smink blandas kosmetikan med dammet som samlas på borsten, och du får sedan detta i ansiktet. Därför behöver vi självklart rengöra våra sminkväskor och sminkborstar också. Men hur gör man det på ett bra sätt?

make-up-brushes

Man kan köpa en desinficerande sminksprej i alla skönhetsbutiker, i onlinebutiker eller på apotek. Allt som behöver göras är att spreja borstarna och låta dem torka. På så sätt förstörs alla bakterier.

Det finns också ett annat sätt att rengöra sminkborstar, ett mer traditionellt sätt. Häll upp lite sminkborttagningsmedel i en skål eller blanda varmt vatten och tvål. Doppa sedan borstarna i skålen, men låt inte handtagen komma i kontakt med vätskan. Efter ett par timmar kan du krama ur vätskan med hjälp av en pappershandduk och låta dem torka. Använd inte en hårtork, eftersom den heta luften kan skada håren i borsten.

Det finns en till metod att rengöra sminkborstar. Du behöver varken köpa en desinficerande sprej eller bada accessoarerna i tvål och vatten varje månad. Du kan skapa ett eget medel för att rengöra dina sminkborstar hemma. Rengör en sprejflaska noggrant. Häll ett starkt desinficerande medel för händerna (handsprit med 10 %) och handdiskmedel (10 %). Skaka flaskan för att blanda ingredienserna. Spreja sedan en näsduk med lösningen och torka av alla borstar och andra accessoarer, och låt dem sedan lufttorka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *