Hur fixar man skadade naglar efter en gelmanikyr?

Gelmanikyr, eller bara gelnaglarhar flera fördelar: framförallt är det en långvarig och bekväm lösning. Tyvärr är dess största fördel – den långa hållbarheten – också en skadlig faktor för naglarna. Varför orsakas gellack skador på naglarna? Hur reparerar man skadade naglar efter gel?

Varför gel-manikyr skadar naglarna

Skälet till att gellack förvärrar skicket och därmed utseendet på naglarna är eftersom denna typ av manikyr använder sig av beläggningar med starkt nagellack. Ett gellack är en kemikaliefylld produkt som inte innehåller näringsrika ingredienser. Det dåliga skicket på naglarna härstammar från långsiktig, regelbunden användning av gellack – naglarna går i sönder och får en dålig färg. Om man upprepar gelmanikyren orsakar mer trubbel så klart – nagellack bör inte sitta på skadade nagelplattor. I stället för att fastna på plattorna, flagnar det och släpper från naglarna. Vad kan man göra då? Ta en paus och fokusera på nagelreparation.

Hur reparerar man skadade naglar på grund av gelmanikyr?

Du bör avlägsna gellacken på ett sätt som inte skadar naglarna. Om du inte vet hur man gör, lämna över jobbet till en expert snarare än att ta riskerna. När gelen avlägsnat bör du klippa naglarna korta så att de fortare blir friska och starka. Använd sen en organisk olja (några gånger om dagen) eller ett nagelbalsam. Använd handkräm ofta, helst efter varje handtvättning.

Nagelreparation efter gellack måste kombineras med nya matvanor. Kost för friska naglar måste vara rik på silikon, magnesium, zink, järn, C-vitamin, B-vitaminer, fettsyror och mycket mineralvatten. Du hittar hälsosamma mineraler, vitaminer och syror i frön, säderkorn, kött med låga fettvärden, ägg, bovetegryn, baljväxter, fisk, linsfröolja och olivolja.

Din paus från gel-manikyren borde vara i två till tre månader. Under pausen ska du inte ha på dig nagelförlängningar eller nagellack. Om du planerar en gelmanikyr i framtiden, kom ihåg en proteinrik bas för att förbereda, stärka och ge näring åt naglarna. En vitaminbaserad primer innehåller vitamin E och B5 som håller nagelplattorna friska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *