Sminkgrunder. Vilka sminktillbehör är bra att ha?

Sminkning. I teorin vet vi alla hur man gör. Men hur många gånger har inte ögonlinjen varit sned eller pannan alldeles glansig trots massa puder? Dessa är problem du kan åtgärda med några enkla sminktillbehör, och här kommer de.

Bra sminkning är som ett spel. För att vinna behöver du massor av erfarenhet… eller fusk. Fusken som gör att du når en ny nivå av sminkning är olika tillbehör för makeup.

TOPP SMINKTILLBEHÖR

1. Makeupsvamp

Den enklaste och mest populära prylenb för makeup är Beauty Blender. Det behöver naturligtvis inte vara detta specifika märket, men åsikterna tyder på att detta är det bästa. Varför är svampen så bra ? Därför att den kan ersätta alla borstar – du kan applicera foundation med den, concealer eller annan kosmetika för konturering. Du kommer även åt hörnen och svåråtkomliga områden i ansiktet tack vare dess smala spets. Den är bra att ha till hands alltid.

2. Blotting papers

Om du har en hud som är benägen att bli glansig kan du behöva blotting paper. Det är klart att det inte är en superviktig sak att ha i din necessär, men det gör det lättare att slutföra sminket. Det räcker med ett ark för att bli av med överflödigt talg i T-zonen utan att förstöra sminket. Detta enkla tillbehör kan komma till nytta under dagen när du vill ta återfå kontrollen över din feta hy.

3. Precisionsborste

Utan en liten, tunn och exakt borste kan du inte få till bra makeup. En pensel som är snedskuren är bra för att applicera ögonskugga längs ögonfransraden eller för att lägga på eyeliner. Den rundade och platta borsten hjälper till med läppstiftet, medan den runda och fluffiga är bra för ögonskuggsapplicering. Det finns många användningsmöjligheter för små penslar och du bör ha minst två i din samling – en fluffig och en platt.

4. Eyeliner stencil

Detta är en viktig sak när det gäller att skapa den perfekta linjen med sminket, särskilt när du vill dra den lite utanför kanterna. När vi har bråttom är det lätt hänt att man ritar en krokig linje som går för högt eller för lågt, vilket förändrar ansiktets proportioner och ditt utseende kan bli lite ledset. Här kommer olika stenciler för eyeliner in i bilden: de kan vara gjorda av plast, silikon eller papper. När du placerar den mot ögat bestämmer de var linjen ska ritas.

5. Powder Puff för löst puder

Att applicera puder är en annan viktig fråga eftersom det kan sluta illa för oss om vi överanvänder det (maskeffekten garanteras). För att undvika för mycket mattering och för att se till att använda rätt mängd puder så att det verkligen sätter sminket på plats bör du använda en powder puff. Det är ett diskret sminkverktyg som hjälper dig att försiktigt skimma huden och om du behöver mer långvariga effekter kan du helt enkelt klappa in produkten.

6. Ögonfransböjare

Vi känner alla till ögonfransböjaren. Det är dock inte alla som vet hur man använder den. Om den används fel är den en snabb genväg till slitna och utdragna ögonfransar. För att undvika detta kan du använda en ögonfransböjare. Det är en liten apparat som liknar en vanlig hårböjare men den är mycket mindre – för att matcha ögonfransarnas längd. Med hjälp av värme hjälper den dig att böja ögonfransarna med några få enkla rörelser.

7. Lösögonfransar

Slutligen, något som många människor tycker verkar överflödig, men det finns många som älskar den för att förenkla sminkningen – ögonfransapplikatorn. Om du inte använder pincett och inte kan fästa ögonfransarna med fingrarna är detta verktyg helt rätt för dig. Den gör att du kan ta tag i ögonfransremsan och justera den efter ögonlocken, utan att vrida eller kladda ut limmet. Värt att prova.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *