Ny kosmetikatrend – clownkonturer

IMG_0231Ansiktsformning, även känt som ansiktskonturer, är en relativt populär trend bland unga kvinnor som värdesätter sitt utseende, och som generellt sett gör allt för att se tilldragande ut. Ansiktsformning har nyligen nått en ny, högre nivå. Hittills har allt som behövs för att ge ansiktet konturer två nyanser concealer, eller ett rouge. Numera finns det dock en trend av att använda flera kosmetikaprodukter i olika nyanser. Det tar en viss tid att uppnå den önskade effekten, men resultatet är enastående och otroligt. Att ge sitt ansikte konturer på detta sätt har ett spännande namn clownkonturer. Vad är bakgrunden till denna ”cirkusliknande” sminkning?

Låt oss börja med bakgrunden till denna clownkontur. Först av allt låter denna metod oss täcka alla imperfektioner i huden, och få ett mer ovalt ansikte. Ett ovalt ansikte är den ideala formen, precis som en timglasfigur är den perfekta kroppsformen. När vi sminkar oss täcker vi de mörka cirklarna under ögonen, missfärgningar, och akneärr. Vi kan dessutom dölja dubbelhakor, spetsiga eller stora näsor, hängande ögonlock, och breda pannor. Fler och fler kvinnor vill dessutom ha det perfekta utseende som deras idoler från tidningar och TV-serier har. Du är ju inte cool om du inte är kraftigt sminkad.

Hur ger man sig själv en clownkontur? För att forma ansiktet på det här sättet kommer du behöva flera sminkprodukter och svampar eller borstar. Du måste dessutom ha foundation, rouge och andra produkter i flera nyanser. Det är viktigt att nämna att alla dessa produkter måste ha en flytande konsistens. Använd tjocka och platta sminkborstar för att applicera sminket. Du kommer kunna sudda ut linjer och få produkterna att smälta in i huden tack vare de breda borstarna och svamparna. Börja med att applicera kosmetika i ljusa nyanser. Täck sedan kinderna med rouge. Lägg sedan till solpuder eller concealer i mörka skuggor. Det viktigaste med clownkonturer är att alla applicerade produkter ska smälta in på ett bra sätt, för att skapa ett felfritt lager kosmetika. Du kan med andra ord inte lämna kvar en bit. Ingen vill ju få en ojämn, maskliknande effekt.

Tyvärr finns det flera nackdelar med clownkonturer. Till att börja med behöver du använda många sminkprodukter av hög kvalitet, som matchar din hudtyp och den aktuella årstiden. Du behöver även accessoarer som måste rengöras systematiskt. För att ta bort sminket behöver du sedan använda flera effektiva krämer, vätskor eller andra aggressiva medel. När du har tagit bort sminket behöver du rengöra ansiktet noggrant, och ta hand om huden för att inte utsätta den för irritation eller hudsjukdomar som kan orsakas av tungt clownsmink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *