4 Bästa Ansiktsserumen mot Rodnad [Rankning av Topp Produkter]

Rodnad och ådernät är två typiska egenskaper hos couperose hud. Listan över besvär är givetvis mycket längre och kan ibland kännas oändlig. Delikat och tunn, couperose hud utvecklar ofta reaktioner mot yttre faktorer som inte påverkar andra hudtyper överhuvudtaget.

För att couperose hud ska se felfri ut måste vi förse den med rätt behandling och produkter. Därför rekommenderas det att man endast väljer kosmetika som riktar in sig på ådernät och rodnad, men som samtidigt är snäll mot den reaktiva huden.

I denna artikel presenterar vi en rankning av de bästa ansiktsserumen till couperose hud. Dessa produkter har fått positiva recensioner från hela världen. Vi har kollat in dem och valt ut de som – enligt oss – är bäst och mest prisvärda.

Är min hud couperose?

Ibland vet vi inte riktigt vilken slags hudtyp vi har. Det blir ännu mer förvirrande i takt med att vi blir äldre. Varför? Ju äldre vi blir, desto högre är sannolikheten att vår hud förändras. Hur vi behandlar huden dagligen, vilka produkter vi använder, maten vi äter – allt detta påverkar också huden.

Självklart har alla hudtyper egna egenskaper, även couperose hud. Vilka signaler skickar kroppen som antyder couperose hud?

  • hög känslighet mot yttre faktorer (exempelvis solljus, snabba temperaturskillnader, kryddstark mat)
  • uppkomst av brustna kärl (ådernät)
  • uppkomst av rodnad
  • brännande och stickande känslor

De flesta ansiktsserumen i vår lista fungerar intressant nog också till torr, känslig och mogen hy. Detta trots att de särskilt skapats för couperose hud och rodnad.

Är det värt att spendera pengar på ett ansiktsserum?

De senaste undersökningarna visar att konsumenter sällan sträckar sig efter ansiktsserum. Rengörande gel och ansiktskrämer anses vara obligatoriska delar av skönhetsrutinen som de flesta har svårt att föreställa sig ett liv utan. Serum ses dock ofta som en onödig kostnad. Och det är synd eftersom ansiktsserum är den enda vårdprodukten som penetrerar huden och förbättrar tillståndet inifrån. När det gäller applicering finns det ingen specifik tidpunkt på dagen som ger bättre resultat. Detta innebär att du kan introducera ett serum till din morgon- eller kvällsrutin.

Nu när vi förtydligat varför ett ansiktsserum är en viktig del av hudrutinen, låt oss välja ut det som passar dig bäst.

Vilket ansiktsserum till couperose hud ska man välja?

Den sorgliga sanningen är att det inte finns många serum till couperose hud som inte utlöser irritation. Men som tur är finns det några varumärken som lyckats få fram underbara produkter som i stället för att orsaka negativa reaktioner, faktiskt levererar fantastiska resultat. Vilka är produkterna?

I denna rangordning har vi kammat igenom flera ansiktsserum till couperose hud. För att välja ut de bästa har vi analyserat innehållsförteckningen (INCI) för att eliminera produkter som innehåller oönskade ingredienser som exempelvis alkohol. Vi har också letat efter växtextrakt, vilket är väldigt viktig vid vård av couperose hud. Några av ingredienserna vi sökt efter är: hästkastanjextrakt, vitamin C och glycerin.

Tillgänglighet, storlek och pris är tre ytterligare faktorer som vi vägt in under vår undersökning.

TOPP 4 bästa ansiktsserumen för couperose hud och rodnad

Nummer 1: Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil ansiktsserum verkar vara toppvalet bland produkter som hanterar besvär som är typiska för couperose hud. När man frågar om fördelarna med serumet, nämner kunder de snabba effekterna, medan hudspecialister pekar på innehållet och receptet. Ingredienslistan är kort, vilket vi ser som ett stort plus – produkten är fri från alkohol, silikon och oönskade preserveringsmedel. Fyra växtextrakt (lindträ, cypresskotte, hästkastanj, punarnavarot) ansvarar för att förbättra hudens utseende och samtidigt gör den friskare och mer motståndskraftig mot irritation. Den största fördelen med Nanoil Anti-Redness Face Serum är att det förstärker blodkärlen. Detta påverkar och minskar direkt problem med kärlskador. Dessutom eliminerar serumet pigmentfläckar och lämnar efter sig en hud med jämn ton. Slutligen blir huden återfuktad, närd och skyddas mot för tidigt åldrande. Resultaten levereras fort.

Nanoils ansiktsserum för couperose hud är en prisvänlig kosmetika. Produkten kommer i en 50-mililitersflaska, vilket innebär att den håller länge. Nanoil Anti-Redness Face Serum är en 100% vegansk produkt.

Mer information + användningsinstruktioner på nanoil.se

Nummer 2: OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collagen Boosted with True-C Complex

Denna produkt hör till den orangea skin-brightening serien från OLEHENRIKSEN. Det bästa med detta serum är formeln som innehåller vitamin C-derivat, apelsinextrakt, kollagen och till och med hyaluronsyra. Användare nämner att Truth Serum ger omedelbar lindring. Huden känns också återfuktad. Ju mer serumet används, desto blekare blir rodnad och annan missfärgning. Tack vare dess antioxidanter gör denna produkt huden fast och fördröjer åldrandet. Eftersom den inte lämnar efter sig en oljig hinna, kan OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collagen Boosted with True-C Complex bäras under makeup. Många användare uppskattar den fräscha, uppfriskande aromen av apelsin. Gel-texturen verkar inte vara lika populär bland testare.

Olehenriksens serum säljs i en 30-ml plastflaska med en pump. Tyvärr är priset per flaska ganska högt. Det finns också vissa problem med tillgänglighet.

Nummer 3: Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting

Detta franska märke – Caudalie – informerar på sin hemsida att deras serum passar de mest krävande hudtyperna, vilket inkluderar couperose hud. Dess huvuduppgift är att bleka all missfärgning oavsett ursprung, jämna ut hudtonen och få göra hyn hälsosamt glödande. Formeln innehåller viniferin vilket är en substans som hämtas från druvsaft. Intressant nog finns viniferin bara i Caudalies produkter. På tal om receptet, innehåller Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting 98% naturligt framställda komponenter. Andra goda nyheter är att paketeringen – glasflaska och plastkork – tillverkats av återvinningsbart material. Det lustiga är att aromen verkar vara en riktig vattendelare hos användare: vissa älskar det, andra hatar verkligen det.

Trots att Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting bara innehåller 30 ml, varar det ganska länge. För att få önskade resultat måste produkten användas regelbundet under längre tid.

Nummer 4: Origins, Mega-Mushroom Serum

Här är ännu ett ansiktsserum med imponerande innehåll. Först och främst hittar du inga SLS-s eller mineraloljor i flaskan. I stället får du honung, bivax, havtorn och reishi-svampar. Den sista ingrediensen är den mest intressanta. Det visar sig att detta är en antioxidant som fördröjer åldrandet. Förutom detta så bibehåller produkten hudens fukt. Ingredienslistan är egentligen längre eftersom Origins Mega-Mushroom Serum också är fullt av växtbaserade oljor. Tyvärr är INCI-listan ganska lång och innehåller ett par aromföreningar som ökar risken för irritation. Vid regelbunden användning gör detta serum huden ljusare, jämnare, återfuktad och slätare.

Origins serum är den enda produkten från Mega-Mushroom serien som riktar in sig på att lindra irritation. Det är en vegansk produkt som finns tillgänglig i 3 storlekar: 30, 50 och 100 ml.