Hur Förbättrar man Läpparna? Estetisk Medicin & Kirurgiska Läppbehandlingar

Om du inte gillar storleken eller formen på dina läppar, kan du korrigera dem med rätt kosmetika. Om du är ute efter permanenta resultat bör du välja plastkirurgi eller estetisk medicin med läkares hjälp. Upptäck estetiska och kirurgiska behandlingar som förbättrar dina läppar.

Fettinjektion i läpparna

är det naturligaste sättet för att förstora läpparna. Metoden innebär att man tar fettvävnad från magen eller en annan kroppsdel och injicerar i läpparna. En plastkirurg använder en särskild, flexibel nål och injicerar med noggranhet rätt doser fett. Fettinjektioner görs med bedövningsmedel.

Goreteximplantat

ger en permanent läppförstoring. Goretex-implantat är utformade för att förhindra att patientens kropp avvisar ämnet. Goreteximplantat är en tjock tråd eller små tygbitar som kan klippas i valfri form. Tråden skjuts in under huden medan tyg skärs efter läppens form och pressas in under huden. Behandlingen genomförs med lokalbedövning eller bedövning.

Artefill Läppinjektion

Artecoll är en blandning av kollagen och mikroskopiska molekyler av plexiglas som injiceras under huden. Effekten varar i ungefär ett år. Behandlingen utförs med lokalbedövning.

Aquamid Läppinjektion

Aquamid består av vatten (97,5%) och hydrogel (2,5%). Substansen gör vattnet till en gelé som inte absorberas eller flyttas. Aquamid finns i form av engångsnålar. Det injiceras under huden med en tunn nål. Kirurgen utför behandlingen med lokalbedövning.

Kirurgiska behandlingar

Kirurgiska behandlingar är ämnade för en permanent förstoring av läpparna eller korrigering av deras form. Det involverar ofta att man skär en linje mellan läpparna och huden, avlägsnar en tunn remsa v huden och drar läpparna vid kanterna och syr ihop dem. Ett litet ärr sitter kvar på kanten av läpparna som behöver kamoufleras med en lipliner eller permanent makeup.

Andra behandlingar är att man lyfter mitten på övre läpp genom att skära och avlägsna en hudremsa precis under näsan. Ibland vill man förminska läpparna. För detta ändamål skärs en remsa av från läppens slemhinna inne i munnen.

Behandlingarna utförs med olika former av bedövning, beroende på behandling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *