Hur Gör man Håret Mörkare Naturligt?

Vi är alla fans av naturliga produkter och behandlingar för ansiktet, kroppen och håret. Men låt oss fokusera på vårt hår. För att vara mer precis, på att göra det naturligt mörkare. Detta är ett perfekt val för er som vill tweaka looken utan kemiska färgämnen. Inlägget presenterar 3 effektiva sätt att mörka håret naturligt hemma!

Inledningsvis måste vi notera att naturläkemedel inte gör några stora förändringar men om du är ute efter subtila effekter så är en hemmabehandling definitivt ett bra alternativ! Det fina är att naturliga behandlingar inte har någon negativ effekt på hårets skick, eller för att vara mer exakt: de orsakar inga skador (till skillnad från kemiska färgämnen). De har använts i alla tider och använts av våra förfäder. Vissa av er kommer att märka skillnad efter bara en behandling medan andra behöver lite längre tid – det hänger på hårets tillstånd och färg. Dessa 3 behandlingar gör håret naturligt och effektivt mörkare!

1. Ricinolja

Förutom dess fuktgivande och antibakteriella effekt gör ricinolja håret mörkare! Det är därför tjejer använder den som ett naturligt ögonfrans- och ögonbrynsserum, men det finns inget skäl till att inte använda oljan även på håret! För att intensifiera hårfärgen med ricinolja behöver du göra en oljebehandling, men tänk på att först blanda oljan med någon annan olja eftersom den är ganska tjock och kan tynga ner håret. Alltså: blanda två oljor och sprid ut dem jämnt över håret, gör en hög tofs, sätt på en duschmössa, linda in huvudet i en handduk och låt inpackningen sitta i minst en timme (du kan till och med låta den sitta kvar över natten). För att skölja ur oljan effektivt bör du först använda ett balsam och sedan schamponera håret och hårbotten. På så sätt ser du till att oljan verkligen avlägsnas från håret.

2. Salvia

Salvia fungerar också på hår och hårbotten tack vare dess antibakteriella och mjälldämpande egenskaper. Den är listad här eftersom den också har en förmörkande effekt. För att skapa blandningen måste du skapa en stark infusion genom att hälla en liten mängd kokande vatten över 2 skedar salvia (eller 2 tepåsar). Låt blandningen svalna och tillsätt den i ett schampo. Alternativt kan du göra lite mer och blanda det med ett balsam. Salviaberikat schampo eller balsam används som vanligt.

3. Nässelskölj

En hårskölj är en annan lysande metod för att mörka håret. Du kan använda dig av nässlor. Du kan antingen köpa detta i en örtbutik eller plocka själv. Häll kokande vatten (500 ml) över 3 skedar nässlor. Ställ blandningen åt sidan. När den har svalnat kan du blötlägga ditt hår i den i några minuter. Nässlor förhindrar håravfall, påskyndar tillväxten samt gör det mörkare. Det måste dock noteras att blandningen också kan torka ut håret så det är smart att följa upp med ett fuktgivande balsam efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *