Hur man applicerar en fejkbränna

Alla vill ha det där solkyssta, bronsfärgade utseendet, men det är svårt att vara solbränd året runt. Det finns ett par tips och tekniker, och olika produkter som hjälper dig få en så naturlig bränna som möjligt.

Förberedelser är nyckeln

Det är mycket viktigt att exfoliera, helst kvällen innan. Du kan göra detta genom att använda en färdig produkt, eller så kan du göra en hemmagjord kroppsskrubb. Med hjälp av ingredienser i köket kan du förbereda en jättebra, prisvärd exfolierande produkt för kroppen. Blanda socker med kokosolja eller olivolja i en proportion om 1:1. För att skämma bort dina sinnen kan du lägga till ett par droppar doftolja, till exempel vattenmelondroppar. Massera skonsamt den våta huden med den här lösningen för att bli av med all död hud, för att göra huden mjuk och fri från rester.

Det varma vattnet i ett bad eller en dusch öppnar upp porerna. Om du applicerar den falska solbrännan på huden direkt efter ett varmt bad kommer den falska brännan fastna i de små hålen, och förstöra hela effekten. Ytan kommer inte se mjuk ut, och du kommer få små, mörka prickar över hela kroppen.

Gradvis bränna

Det finns många krämer med inbyggd solbränna. De måste användas varje dag, så att brännan blir mörkare för varje applicering. Du bör inte exfoliera huden i slutet av veckan om du vill ha en mörkare nyans.

Omedelbar bränna

Varje skönhetsbutik erbjuder ett stort utbud solprodukter – skum, krämer, sprej, och så vidare. Det senare är en perfekt lösning om du inte har ett par handskar hemma. Varje produkt för omedelbar bränna kommer verka i 4 – 7 dagar. Det är mycket viktigt att du exfolierar huden i slutet av veckan, så att solbrännan fortfarande är jämn och inte lämnar fläckar på huden. Applicera aldrig produkten utan att ta bort det gamla lagret. En sak att se upp för är att fläcka ner mattan och sakerna runt dig när du applicerar produkten. Applicera den i badrummet eller täck över mattan med en mörk handduk för att förhindra missfärgningar. Av denna anledning måste du också se till att huden är helt torr innan du tar på dig kläder igen.

Olika produkter, samma ingredienser

Försök skydda dina händer från produkten med hjälp av de specialhandskar som finns tillgängliga i skönhetsbutiker. Ta lite av solprodukten på handsken och gnugga den mot huden i små cirklar. Använd först produkten på de större kroppsdelarna. Använd sedan resterna på knäna och vaderna. Du kan applicera mer av produkten när det första lagret har absorberats.

Sprejer är en perfekt produkt för de som inte gillar att använda handskar för att applicera produkten. Håll burken cirka 30 cm från huden och spreja i långa, jämna tag.

Applicera alltid två lager med de här sorternas fejkbränna, och låt det gå cirka en timme mellan varje applicering. Brännan kommer då att bli mycket djupare och blekna i jämn takt.

Se till att huden är fri från hår innan du applicerar fejkbrännan. När du köper produkten bör du snarare välja något som ger dig en ljus bränna istället för en mörkare. För att få den önskade nyansen bör du applicera två eller tre lager för att få ett perfekt, naturligt utseende. Tvätta alltid händerna direkt efter att du applicerat produkten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *